Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, loc de pelerinaj pentru credincioși. Au fost aduse moaștele unui mare sihastru român
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Racla cu fragmentul din moaştele Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ este depusă spre închinare la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, cu binecuvântarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, până miercuri seară, cu prilejul prăznuirii sfântului. 

Potrivit basilica.ro, marţi, de la ora 18,00 va fi oficiată Vecernia cu Litie, iar miercuri, în ziua prăznuirii, vor fi celebrate, de la ora 8,00, Utrenia şi, de la 9,30, Sfânta Liturghie.

Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, cunoscut şi cu apelativul de Hozevitul, a fost trecut în rândul Sfinţilor de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în data 20 iunie 1992 sub numele de Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ, având zi de prăznuire 5 august, data trecerii sale la Domnul.

De asemenea, Sfântul Ioan Iacob este primul sfânt de neam român înscris în Sinaxarul Sfinţilor Patriarhiei Ierusalimului cu numele de Sfântul Ioan Noul Hozevit. Proclamarea canonizării sale de către Patriarhia Ierusalimului a avut loc în data de 31 ianuarie 2016, la acest eveniment participând şi o delegaţie a Patriarhiei Române.

Alături de Sfântul Daniil Sihastrul, Paraclisul aflat la subsolul Catedralei Naţionale îl va avea ocrotitor şi pe Sfântul Cuvios Ioan Iacob, acolo urmând a fi aşezată racla cu un fragment din moaştele sfântului, precum şi epitrahilul pe care l-a purtat în timpul vieţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel