PARADOX în judeţele unde sunt ferme mari. Florin Ciobanu: Nu au altă variantă
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Florin Ciobanu, preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri, atrage atenţia asupra unui paradox prezent în zonele din ţară unde se află ferme, exploataţii agricole foarte mari. 

Într-un interviu acordat DC News TV, fermierul Florin Ciobanu a vorbit despre faptul că în judeţele unde se află ferme foarte mari şi gradul de sărăcie al populaţiei rurale este la fel de ridicat. 

"Exploataţiile mari, cum bănuim cu toţii, se descurcă singure. Pentru că au un procent de profit, fiind o afacere mare au alte costuri mult mai mici, piaţă asigurată.

Pe când cei mici... acum trebuie să gândim puţin şi social. Pentru că dacă ne uităm pe o hartă, în judeţele cu forme foarte mari procentul de sărăcie în satele respective este foarte mare, din cauză că pământurile au fost preluate de fel şi fel de firme, de multe ori străine care lucrează foarte bine acele terenuri dar le lucrează cu personal foarte puţin deoarece tehnologia a ajuns la un nivel foarte înalt, iar cei care locuiau în satele respective, unde pământul a ajuns la aceste firme nu au avut decât varianta să plece afară, să devină ‚sclavii’ altora", a declarat Florin Ciobanu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel