Urmărește emisiunea live
Parisul, ÎN ZONA ROȘIE a destinațiilor neautorizate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Parisul a fost adăugat pe lista destinațiilor neautorizate.

Ministerul belgian al Afacerilor Externe a adăugat Parisul în "zona roșie" a destinațiilor neautorizate, scrie Agerpres, citând AFP.  Cei care vin din Paris vor putea intra pe teritoriul Belgiei doar dacă la întoarcere prezintă un test pentru depistarea COVID-19 şi respectă o perioadă de autoizolare.

România, anumite regiuni bulgare şi croate, o mare parte a Spaniei şi trei departamente franceze (Bouches-du-Rhone, Guyana şi Mayotte) erau deja clasificate în "zona roşie". Pe această listă au fost adăugate astăzi  Parisul şi departamentele limitrofe Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne, precum şi Sarthe, Hérault şi Alpes-Maritimes, potrivit site-ului ministerului belgian. 

Autorităţile din Belgia susțin că vacanțele în străinătate sunt un important factor de risc în propagarea virusului în regat. În august, 22% dintre persoanele testate pozitiv la coronavirus reveneau dintr-o călătorie, potrivit cifrelor comunicate miercuri de institutul ştiinţific de sănătate publică Sciensano. În urmă cu două zile și Germania a clasificat Parisul drept "zonă de risc" pentru virus, alături de alte departamente din Ile-de-France şi din regiunea Provence-Alpes-Cote d'Azur.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel