PARLAMENTARE 2020. Câștigători vs. pierzători. Gușă: Element NOU de azi-noapte
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Cozmin Gușă a vorbit despre dinamica de dinainte de alegerile parlamentare.

Întrebat în interviul EXCLUSIV pentru DC NEWS despre cum se conturează situația de la votul de pe 6 decembrie, Gușă a remarcat: „Trebuie să băgăm un element nou care este valabil de azi-noapte. S-a comunicat faptul că în diaspora s-au înscris pentru votul prin corespondență mai puțin de 40.000 de cetățeni. Doi la mână, reprezentanțele noastre diplomatice din celelalte state au anunțat că este extrem de problematică organizarea secțiilor de vot, din punct de vedere al legilor din acele țări, începând cu Ungaria, Austria, mergând în Vestul mai îndepărtat, ceea ce va diminua drastic sau ultra drastic prezența diasporei la voturile de la parlamentare, practic va fi cvasi-inexistentă”.

USR-PLUS este posibil să piardă mult

„Pornind de aici, așa cum vorbeam și data trecută, cei care vor pierde big time, cum ar zice americanii, sunt cei de la USR-PLUS care nu se mai pot baza pe procentele multișoare pe care l-au obținut la europarlamentarele din 2019 din diaspora, ceea ce îi va așeza pe acea plajă din jurul lui 10%, mai degrabă cu minus dacă ținem socoteala că scandalurile se vor ține lanț și de ei. Așteptările publicului lor vor fi mari mai ales unde au câștigat primării, ei nu le vor putea satisface, deci practic vorbim despre ofilirea USR”, a continuat analistul politic.

Semi-bipolarizare odată cu creșterea celor două mari partide din România

„În aceste condiții, cele două partide mari ca sistem de organizare și acoperire, PSD și PNL, sunt avantajate din start și merg către acea semi-bipolarizare politică pe care ne-am tot dorit-o de nu știu când”, a conchis el.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel