Partidul Realitatea, SONDAJ. Câţi români votează partidul lui Cozmin Guşă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Un sondaj CURS realizat la comanda GeoPol arată cum stă partidul Realitatea în percepţia publică la scurt timp după ce Cozmin Guşă a anunţat lansarea acestui proiect politic.

Un sodaj CURS realizat la comanda GeoPol scoate la iveală cifrele pe care le-ar obţine partidul Realitatea, formaţiunea a cărei lansare a fost anunţată în toamna acestui an de către echipa de la postul de ştiri Realitatea. Cozmin Gușă a anunțat intenția de a crea un nou partid cu numele de Realitatea și a depus deja solicitarea la tribunal. 

Sondajul a fost efectuat de catre CURS, la cererea GeoPOL, in perioada 26.10-05.11, pe un volum de 1067 de respondenţi, metoda de culegere a datelor fiind faţă-n faţă, la domiciliul respondenţilor. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.

”Am deja cei mai buni candidați la europarlamentare. Doi pe care i-am convins și pe al treilea urmează să-l conving și nimeni din mass-media și nici din politică n-o să spună că ăștia nu sunt cei mai buni candidați la europarlamentare”, a afirmat, recent, Gușă, într-un interviu acordat DC News.

"Scheletul acestui partid se bazează pe oameni din Realitatea şi pe oameni din mass-media locală. Este vorba de oameni care au ţinut steagul sus în judeţe, care au rămas printre ultimii mohicani care mai pot să vorbească liber", a mai declarat Cozmin Guşă despre partidul Realitatea. 

Principalele concluzii:

17 % dintre români ar vota lista Partidului Realitatea la alegerile europarlamentare din 2019, dintre care 4% vor vota cu siguranţă, iar 13% mai degraba ar vota; 20% dintre români mai degraba nu ar vota, în timp ce 35% nu ar vota cu siguranţă; 28% nu ştiu sau nu răspund.

22 % dintre români consideră că orientarea Partidului Realitatea ar trebui sa fie de centru, 16% cred  c-ar trebui sa fie de dreapta, în timp ce 8% susţin orientarea de stânga; 54% nu ştiu sau nu răspund.

38% dintre respondenţi cred că pe lista Partidului Realitatea pentru europarlamentare ar trebui sa fie profesionişti din diverse domenii, iar 18% consideră că pe listă ar trebui sa fie jurnalişti; 9% cred că oamenii de afaceri ar trebui să compună lista, în timp ce doar 8% propun politicieni pe listă.

38% dintre români susţin că Partidul Realitatea ar trebui să candideze singur în alegeri, 28% cred c-ar trebui să intre într-o alianţă politică sau electorală, iar 34% nu ştiu sau nu răspund.

În partea a doua a sondajului sunt prezentate date despre partidele cu care românii cred c-ar trebui să se alieze Partidul Realitatea, respectiv despre candidatul la prezidenţialele din 2019 pe care partidul ar trebui să-l susţină. De menţionat că datele sondajului arată că doar 30% dintre români au auzit despre decizia de înfiinţare a Partidului Realitatea în momentul culegerii datelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel