Partidul Republican, propunere care zguduie scena politică: Amânați alegerile locale! Blatul PNL-PSD trebuie oprit, altfel vor muri oameni
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
 Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Partidul Republican face o propunere oficială care zguduie scena politică. Se cere amânarea alegerilor locale. 

Partidul Republican solicită oficial amânarea alegerilor locale, făcând acuzații dure la adresa principalelor formațiuni politice din România, PNL și PSD, pe care le acuză că sunt dispuse să sacrifice viețile românilor, doar pentru a avea acces cât mai rapid la bugetele publice. 

„Astăzi, într-o zi cu un număr record de îmbolnăviri, am asistat la un blat rușinos între PNL și PSD, care și-au dat mâna pentru a organiza alegerile locale în data de 27 septembrie. Cu scopul de a proteja sănătatea românilor, prin evitarea formării de cozi la urne, Partidul Republican a propus ca alegerile să se desfășoare pe parcursul a trei zile. Amendamentul nostru a fost îngropat de blatul marilor partide și, neavând o altă soluție pentru a-i proteja pe români, cerem oficial amânarea alegerilor locale, până ce situația epidemiologică va permite ca acestea să fie organizate în condiții de siguranță,” a declarat Alex Coita.

Alegeri amânate în iunie 

Mai mult decât atât, președinte PRR reamintește că alegerile locale trebuiau organizate în luna iunie, însă au fost amânate, într-o perioadă în care numărul de cazuri noi de coronavirus erau mai puține decât cele înregistrate în aceste zile.

Marian Cucșa, deputat PRR, îi acuză pe liderii marilor partide de inconștiență, susținând că PNL se grăbește să intre în alegeri pentru că deja se află pe o pantă descendentă, câtă vreme social-democrații se grăbesc pentru a prinde valul favorabil. Cu toate acestea, Cucșa avertizează că, dacă alegerile locale nu vor fi amânate, România va urma exemplul negativ al Franței și al Serbiei. 

„Uitați ce a pățit Macron în Franța, care s-a ambiționat să organizeze alegerile locale. Uitați ce se întâmplă astăzi în Serbia. Mor oameni din ambiția unor politicieni inconțtienți, și același lucru se va întâmpla și în România. Știm că, din păcate, mulți români nu mai cred în pericolul COVID-19, din cauza gafelor făcute pe bandă rulantă de Guvernul Orban, însă el este cât se poate de real și se răspândește cu o viteză mai mare ca oricând. Începem să ocupăm primele poziții în Europa, ca număr noi de cazuri zilnice, și cu toate acestea, preocuparea principală a PSD și PNL este reprezentată de organizarea alegerilor, pentru a pune cât mai rapid mâna pe funcții și bugete,” susține deputatul PRR Marian Cucșa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel