Patru lucruri pe care trebuie să le ştii atunci când cumperi miere de albine
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Dieta cu miere
Dieta cu miere
Mierea naturală este costisitoare și dificil de recoltat. Unii producători folosesc diferite metode pentru a crea imitații mai ieftine și mai accesibile. Iată ce trebuie să ştii atunci când mergi să cumperi miere de albine.

Unul dintre procesele de modificare a mierii este ultrafiltrarea. Ultrafiltrarea este un proces care mărește termenul de valabilitate şi, de asemenea, face imposibilă cunoașterea țării de origine. În plus, elimină și polenul benefic pentru sănătate.

Există riscul ca mierea de albine să fie amestecată cu antibiotice ilegale, cum ar fi cloramfenicolul. Acesta este un antibiotic cu spectru larg care a fost legat de cancer și de posibila dezvoltare a anemiei aplastice.

Mierea ultrafiltrată poate fi, de asemenea, diluată cu apă sau cu sirop de porumb.

Mierea pură are o proprietate antibiotică naturală și conține antioxidanți.

Ce trebuie să știți când cumpărați miere

Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să verificați eticheta recipientului de miere, să căutați lista ingredientelor și să verificați dacă nu are nici un fel de aditivi, cum ar fi sirop de porumb, fructoză sau glucoză.

Evitați termenul "ultrafiltrată". Aceasta înseamnă că sursa originală a mierii nu este trasabilă.

Nu vă lăsați păcălit de publicitatea despre "mierea pură". Nu este o descriere semnificativă.

Nu aveți încredere în produsele ieftine. Producerea mierii este un proces care necesită mult timp și resurse, deci acest lucru trebuie reflectat în costul produsului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel