"Pe aripile vantului", în TOP vânzări pe Amazon, după decizia HBO Max de a fi scos din grilă
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
"Pe aripile vantului" s-a clasat pe primul loc in topul Amazon al celor mai bine vandute filme si programe de televiziune, la o zi dupa ce platforma HBO Max a WarnerMedia a retras temporar filmul din cauza "descrierilor rasiste", informeaza Variety.

Site-ul ofera editia aniversara "Gone With the Wind", dublu DVD, pornind de la 29,55 de dolari, iar de pe Amazon Video poate fi inchiriat pentru 3,99 dolari ori cumparat pentru 9,99 de dolari.

Pe platforma iTunes a Apple, in SUA, filmul se clasa miercuri pe locul al cincilea, dupa "The Hunt", "Birds of Prey", "Bad Boys for Life" si "The Invisible Man".

Lungmetrajul regizat de Victor Fleming, premiat cu opt Oscaruri, a fost retras marti de pe serviciul de streaming HBO Max, temporar. WarnerMedia a anuntat ca planuieste sa il readuca pe platforma impreuna cu o discutie despre contextul istoric si o "denuntare" a stereotipurilor rasiste care apar in film.

"Gone With The Wind este un produs al timpului lui si descrie unele dintre rpejudecatile etnice si rasiale care erau, din pacate, obisnuite in societatea americana", a declarat un purtator de cuvant al HBO Max.

"Aceste descrieri rasiste erau gresite atunci si sunt gresite acum, si am crezut ca sa mentinem acest titlu fara o explicatie si o denuntare ale acelor descrieri ar fi iresponsabil".

Filmul, în a cărei distribuție se află Vivienne Leigh, Clark Gable, Hattie McDaniel si Olivia de Havilland mai are o particularitate:  McDaniel a fost prima actrita de culoare care a castigat un trofeu al Academiei americane de film.

Adaptat dupa romanul omonim din 1936 scris de Margaret Mitchell, el este descris pe site-ul Amazon ca "o epopee clasica a sudului american", a carei actiune este plasata in timpul Razboiului Civil si a perioadei de reconstructie.

The American Film Institute a clasat "Gone With the Wind" pe locul al patrulea intre cele mai bune filme americane din toate timpurile, dupa "Citizen Kane", "Casablanca" si "The Godfather".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel