13 ian, 19:45
Pensiile în 2021. Elena Cristian: Legea trebuie aplicată, așa a spus CCR
Redactorul șef al DC Business a reacționat după decizia CCR de astăzi prin care legea care prevede creșterea pensiilor cu 40% este constituțională. 

Elena Cristian, redactor șef DC Business, a fost invitată miercuri seara în direct la România TV unde a comentat declarațiile autorităților care susțin că nu există bani pentru aplicarea legii pensiilor. Întrebată dacă există un calcul care arată situația privind bugetul actual al țării, redactorul șef al DC Business a răspuns: 

”Atunci când îl aud pe premierul acestei țări, fost ministru de Finanțe din noiembrie 2019, că nu știe cum va arăta bugetul țării și că nu poate să vorbească decât după ce va vedea proiectul de buget al acestei țări... eu nu am nici atât de unde să știu. Dacă domnul Cîțu, care a avut acces la toate cifrele, nu poate să răspundă asta, eu nu am cum să răspund. Dacă aș fi avut un proiect de buget aș fi putut să spun că pe undeva unele cheltuieli ar putea fi reduse și s-ar putea să se facă rost de bani pentru aplicarea unei legi. Discuția în acest moment se poartă pe două paliere. Primul, este o lege. CCR a spus că legea trebuie aplicată și în acest moment, eu, cetățeanul României, trebuie să știu că Guvernul României respectă o lege care a trecut prin Parlamentul României. Dacă acest lucru nu se întâmplă atunci din punctul meu de vedere Parlamentul României are o problemă de credibilitate. Acum, a doua chestiune, dacă sunt bani sau nu. Nu există cifre, date, informații în legătură cu bugetul pe anul viitor, cu sursele bugetare, cu planurile Guvernului pentru creșterea încasărilor la buget, pentru reducerea evaziunii fiscale, dar și alte măsuri pentru a face rost de bani. Din punctul meu de vedere această lege trebuie aplicată. Așa a spus CCR, iar Guvernul ar trebui să facă rost de bani să aplice această lege”, a declarat Elena Cristian. 

CCR a respins, miercuri, sesizarea Guvernului vizavi de legea care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie. Actul normativ este constituțional.

VEZI ȘI: CCR: Creșterea pensiilor cu 40%, constituțională

Acest articol reprezintă o opinie.
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri