Pericol la piscină. 7 riscuri pe care nu le cunoşti
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Dacă aveţi de gând să mergeţi la piscină, trebuie să cunoaşteţi pericolele la care sunteţi expus. Dinţii, pielea, părul şi ochii pot avea de suferit din cauza clorului din bazin. 

Probleme cu dinţii 

Clorul dn piscină este unul dintre cele mai ascunse pericole care dăunează dinților. Dacă în piscină există puțin clor, pH-ul apei va fi mai acid și poate eroda dinții. Prea mult clor poate provoca mai mult tartru.

Probleme ale pielii: dermatite, ciuperci 

 

Pielea este cel mai extins organ al corpului și suferă - multe și în multe feluri - în bazin fără să-și dea seama. Clorul usucă pielea, iar nu mulţi ştiu că din cauza acestui lucru poate provoca dermatia. 

Pielea poate fi afectată și de ciuperci, deoarece piscinele se află printre habitatele preferate (trăiesc în zone umede și calde).

Deteriorarea părului

 

Clorul, ca și în cazul pielii, îți usucă părul și uneori chiar provoacă decolorarea.

Dacă aveți astm, mai bine vă feriţi de piscine 

 

Înotul în apă cu exces de dezinfectant poate provoca bronhospasm (pitozele toracice, tulburări respiratorii, tuse ...), deoarece clorul este foarte iritant, iar venirea în contact cu mucoasa poate duce la o criză astmatică.

Diaree

 

Uneori, o zi la piscină se poate încheia cu o diaree. Și se întâmplă, aproape întotdeauna, prin înghițirea apei contaminate. Este posibil ca, atunci când intră în apă, cineva să aibă resturi nesemnificative de fecale și să se producă o contagiune cu bacteriile scaunului. Deși clorul este un dezinfectant puternic, poate exista o perioadă minimă în care bacteriile sunt încă vii și clorul nu și-a exercitat încă efectul.

Otita înotătorului

 

Otită este un risc pe care oamenii obișnuiți într-un bazin îl cunosc bine. De ce apare otita înotătorului? Se datorează faptului că o ureche cu apă stagnantă sau umiditate ridicată este un mediu foarte favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor, responsabile de otită.

Conjunctivita

 

Clorul, printre alte substanțe, se numără printre cauzele conjunctivitei de vară. Simptomele care apar sunt mâncărime, ochi înlăcrimaţi și fotofobie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel