Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Stiri
 
13 iul, 09:47
PERICOL MAJOR aproape de România. Chifu, semnal de alarmă: Rusia e slabă azi, dar...
Analistul de politică externă Iulian Chifu a analizat politica externă a Rusiei şi contextul actual în care Vladimir Putin încearcă să joace la masa marilor puteri.
Foto: Agerpres

"Rusia este slabă astăzi. Iar o Rusie slabă este o Rusie agresivă, ceea ce înseamnă că va utiliza tot ceea ce are, nivelul său de putere regională medie, pentru a încerca să-şi atingă interesele. Principalii vizaţi sunt statele din spaţiul post-sovietic, evident şi vecinii săi. Dar ghiciţi ce? Există şi un vecin al Rusiei care este stat membru NATO. Şi nu mă refer la România, ci la Norvegia. Revendicările în raport cu vecinii vor constitui -  probabil şi acţiunile agresive -  în perioada următoare, principala preocupare a lui Putin pentru a-şi legitima noile posturi mai ales după eventualele schimbări.

Pe de altă parte trebuie remarcată inadecvarea deplină a lui Putin şi a generaţiei lui Putin. Avem un Putin şi un Lavrov care au tratat lumea din postura parităţii cu SUA. Lumea pentru ei înseamnă 'noi şi Statele Unite şi noi facem jocurile lumii'. Ei bine, lumea nu mai arată aşa: avem două superputeri, Rusia şi China care sunt intrate deja într-o formă de confruntare şi avem o Federaţie Rusă, ca şi UE, Marea Britanie, ca şi Australia, India, Japonia şi aşa mai departe care au o problemă care înseamnă modul în care se raportează la rivalitatea dintre cele două", a declarat Iulian Chifu la DC News TV, în emisiunea "Pe Plan Extern".  

VIDEO: 

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri