PERICOL pe Transfăgărăşan. Poliţia Română: Nu-ţi risca viaţa!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Poliţia Română atrage atenţia asupra unui pericol la care se expun unii dintre cei care merg pe Transfăgărăşan.

Începând cu 1 iulie, a fost deschis circulației publice DN7C TRANSFĂGĂRĂȘAN. După cum se ştie, în perioada de vară, foarte mulţi turişti, atât români, cât și străini, tranzitează acest traseu turistic. Parcurgerea acestui minunat traseu montan poate presupune şi anumite riscuri, de la apariţia fenomenelor meteo imprevizibile, la prezenţa neaşteptată a animalelor sălbatice, în special urşi.

Ştim cu toţii cât de frecvente sunt întâlnirile cu urşii pe Transfăgărăşan, dar nu există o conştientizare a consecinţelor pe care le pot avea aceste întâlniri. Pentru preîntâmpinarea oricărui eveniment neplăcut, polițiștii argeșeni vor intensifica activitățile de prevenire și conștientizare a turiștilor, cu privire la riscurile la care se expun prin hrănirea, fotografierea/filmarea animalelor sălbatice, deoarece acestea pot reacționa violent, la o acțiune care nouă ni se pare normală.

Hrănirea animalelor sălbatice le învăță că au o sursă de hrană sigură atunci când apar turiștii și vor veni mereu în zonele frecventate de aceştia, însă acest comportament poate duce la incidente periculoase, uneori chiar fatale, transmite Poliţia Română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel