Pericolul infecțiilor nosocomiale. Medic: Nu au cum să dispară definitiv
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Gheorghe Enache, medic primar boli infecțioase la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, a explicat cum pot fi evitate infecțiile nosocomiale din spitale, accentuând asupra faptului că acestea nu pot dispărea definitiv.

"DSP-ul ar trebui să precizeze clar dacă este vorba de toată țara, de București sau doar de secțiile de Terapie Intensivă. Nosocomialele nu dispar așa. E nevoie de niște măsuri foarte drastice. Numărul lor poate fi mai redus, însă nu au cum să fi dispărut definitiv. Putem spune că restricțiile, inclusiv personalul poartă echipamente de protecție împotriva COVID-19, iar rata de transmitere e mai mică. Aceste bacterii sau germeni de spitali cum îi numim noi sunt foarte rezistente la antibiotice. Cei care declară că nu mai sunt nosocomiale trebuie să aibă date clare. Nosocomialele nu dispar așa. E nevoie de niște măsuri foarte drastice. Nu suntem singurii care au infecții nosocomiale”, explică medicul Gheorghe Enache pentru Gândul.ro.

VEZI ȘI: DOCUMENTELE de pe masa lui Iohannis. Câte infecții nosocomiale au fost raportate în spitalele COVID și suport COVID

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel