Pericolul totalitarismului – la Scena.ro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Victor Rebengiuc
Victor Rebengiuc
„Pe 11 septembrie 2001 întreaga lume privea înmărmurită cum turnurile World Trade Center din New York se prăbușeau în urma unui până atunci inimaginabil atac terorist. E prea puțin să spunem că de atunci lumea nu mai e la fel, dar adevărul este că un echilibru și așa fragil, atins după decenii de războaie și confruntări „reci”, a fost distrus în acea zi din momentul în care avioanele teroriste și-au atins ținta. Aproape două decenii mai târziu, o mare parte din lume e cuprinsă de temeri și de neliniște, numărul protestelor de stradă a crescut, iar extremismul câștigă teren de ambele părți ale Oceanului. Unde am ajuns astăzi și cum influențează această neliniște globală societatea și teatrul românesc – discutăm în cel de al doilea episod al Podcastului Scena.ro, ai cărui invitați sunt poate cel mai iubit actor din România, Victor Rebengiuc, cunoscut suporter al cauzelor bune și al oamenilor care încearcă să schimbe România, și regizorul, profesorul și scriitorul Mihai Măniuțiu, directorul Teatrului Național din Cluj-Napoca.

Victor Rebengiuc a cunoscut atmosfera interbelică, în care a crescut și s-a format, pe cea din comunism, în care a profesat în prima parte a carierei, și a traversat apoi anii tranziției, ca actor, rector al Academiei de Teatru și Film București, director al Teatrului Bulandra și persoană publică, având experiența mai multor regimuri politice și sociale. Unul dintre cei mai premiați regizori români, Mihai Măniuțiu este și unul dintre puținii artiști români care lucrează nu doar în România, ci și în Statele Unite ale Americii, ca profesor invitat al University of California, Irvine, ceea ce îi oferă o perspectivă globală. 

Tema de discuție propusă celor doi invitați este Pericolul totalitarismului, iar noul episod este disponibil pe website-ul www.revistascena.ro, în contul de soundcloud al revistei - https://soundcloud.com/revistascenaro, dar și pe www.eteatru.ro.

Podcastul Scena.ro este inițiat de criticul d e teatru Cristina Modreanu, redactoarea șefă a revistei Scena.ro, care și moderează discuțiile alături de Oana Cristea-Grigorescu, producătoare radio și este produs de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului și Teatrul Național Radiofonic, în cadrul proiectului Arhiva Scena.ro - resurse culturale disponibile online, finanțat de AFCN” arată un comunicat trimis de Bianca Boitan-Rusu, PR al revistei Scena.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel