Pesta porcină. Țurcanu: UE a acordat deja două milioane
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Pestă porcină africană. Europarlamentarul Mihai Țurcanu a declarat că s-au alocat deja sume importante pentru eliminarea focarelor de pestă porcină.

UE a alocat deja două milioane de euro pentru a ajuta serviciile veterinare să gestioneze focarele de pestă porcină, conform datelor comisarului european pentru sănătate publică şi siguranţă alimentară, Vyte Andriukaiti, a scris Mihai Ţurcanu, eurodeputat din partea PNL, într-un mesaj postat pe Facebook.

Pesta porcină africană se extinde în continuare pe teritoriul țării noastre. Din sutele de gospodării afectate de pestă, românii așteaptă ajutor financiar de la autorități care să le compenseze pierderile.

M-am întâlnit cu Vytenis Andriukaitis, Comisarul European pe sănătate publică și siguranță alimentară și am discutat despre bugetul acordat de către Comisia Europeană pentru gestionarea focarelor de pestă porcină.
Conform datelor comisarului european UE a alocat deja 2 milioane de euro pentru a ajuta serviciile veterinare să se ocupe de focarele de pesta porcina", scrie europarlmentarul pe Facebook.

"Au fost prelucrate circa 3100 de cereri de despăgubire"


"Deasemenea, potrivit acestuia, au fost prelucrate circa 3100 de cereri de despăgubire în valoare totală de 47,6 milioane de lei (11,9 milioane de dolari), cu o compensație de 500 000 lei deja plătită fermierilor.
Comisarul European a atras atenția asupra faptului că despăgubirile pentru cei ale căror ferme/exploatații/gospodării au fost afectate de pesta porcină africană vor veni din partea uniunii doar dacă dosarele sunt întocmite coerent, corect, depuse la timp și dacă normele de biosecuritate au fost respectate întocmai de către fermierii acelor exploatații. În acest sens, medicii veterinari oficiali direcțiile sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, prin medicii veterinari oficiali sunt responsabili de informarea fermierilor și sprijinirea acestora prin întocmirea corecta a dosarelor de despăgubire", a mai scris pe Țurcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel