Peste o mie de participanţi, la cel mai important eveniment de dans sportiv din România
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Peste o mie de sportivi, din toate colţurile lumii, vor participa, în zilele de 2 şi 3 noiembrie, la Sibiu, la Transylvanian Grand Prix, cel mai important eveniment de profil al anului din România, se precizează într-un comunicat al organizatorilor.

"Pentru al doilea an consecutiv, iubitorii dansurilor de societate vor putea lua parte la un Campionat Mondial, şi anume, cel de Juniori II 10 Dansuri. Nu mai puţin de 35 de perechi din 35 de ţări (campionii fiecărei ţări) se vor lupta pentru titlul suprem, în faţa a peste 1.000 de spectatori şi sute de mii de urmăritori în mediul online, competiţia fiind transmisă prin livestream. Pe lângă Campionatului Mondial, Transylvanian Grand Prix propune alte două categorii de concurs, destinate sportivilor amatori participanţi la World Open Standard şi World Open Latino. În clasificarea după importanţă a competiţiilor de dans sportiv, cele de categoria World Open sunt considerate ca fiind cele mai importante după cele din categoria Grand Prix. Prin urmare, Transylvanian Grand Prix este cel mai important eveniment de dans sportiv din România în acest an. Peste 1.000 de sportivi din toate colţurile lumii vin la Sibiu pentru acest imens eveniment sportiv, iar peste 15 perechi din top 50 mondial (World Ranking List) au confirmat deja prezenţa la competiţia de la Sibiu", se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, ambele Openuri sunt structurate pe categorii de vârstă, competiţia fiind arbitrată de oficiali din 30 de ţări, 38 de arbitri internaţionali şi peste 50 de arbitri şi oficiali români

Ediţia 2019 a Transylvanian Grand Prix va avea loc pe 2 şi 3 noiembrie, la Sala Transilvania din Sibiu.

Concursurile vor începe în fiecare zi de la ora 9:00, iar galele finale ale competiţiei se vor desfăşura sâmbătă şi duminică, începând cu ora 19:00, în vreme ce Campionatul Mondial este programat sâmbătă, 2 noiembrie.

"Este al cincilea an în care Sibiul este gazda acestui eveniment de rang mondial şi în calitate de organizator, clubul Fantasy Dance Sibiu îşi doreşte să ofere sibienilor şansa de a intra în această minunată lume a dansului sportiv. Considerăm că Transylvanian Grand Prix merită un oraş ca Sibiul, iar Sibiul merită o competiţie ca de un asemenea calibru", au declarat Şerban Rotaru şi Daniela Apatiei, reprezentanţii clubului Fantasy Dance, organizatorul evenimentului, citaţi în comunicatul menţionat.

Cei care doresc să asiste la eveniment pot deja să achiziţioneze bilete prin intermediul platformei Kompostor.ro, acestea urmând să fie disponibile în timpul competiţiei şi la caseria Sălii Transilvania.

Biletul pentru o zi costă 45 lei, iar persoanele cu dizabilităţi şi copiii până la 13 ani au accesul gratuit.

"Oferim acces gratuit copiilor, deoarece ne dorim să participe în număr cât mai mare pentru a putea observa frumuseţea acestui sport şi pentru a promova şi susţine mişcarea pentru o viaţă cât mai sănătoasă", au mai spus organizatorii competiţiei.

Transylvanian Grand Prix este un eveniment organizat de Fantasy Dance Sibiu şi Academia de Dans Braşov şi cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport, Consiliul Judeţean Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului, sprijinit de Federaţia Română de Dans Sportiv şi de Federaţia Mondială de Dans Sportiv, iar parteneri sunt mai multe instituţii şi firme. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel