Peste O SUTĂ de unități de învățământ din Olt, FĂRĂ autorizație sanitară. Popovici: Se ȘTIA! Ar fi tragic...
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
În timp ce vorbim despre măsuri sporite de protejare a elevului și profesorului, în sensul dezinfectării, spălatului pe mâini, purtarea măștii, dar și despre învățământ online, în doar un județ din țară există 122 de unități de învățământ, din 492 câte sunt în total, fără autorizații sanitare de funcționare.

122 de unităţi de învăţământ doar din județul Olt încep anul şcolar fără a avea autorizaţii sanitare de funcţionare. Datele centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Olt arată că din numărul total al unităţilor şcolare din judeţ, care sunt 492 la număr, 370 au autorizaţia sanitară de funcţionare, 199 fiind grădiniţe, 125 şcoli generale, 31 licee sau colegii, şapte postliceale, restul fiind unităţi conexe. Celelalte 122 nu au autorizaţie, pe lângă cele două instituţii conexe care nu au solicitat-o fiind şi cele 120, dintre care 70 sunt grădiniţe – zece în mediul urban, 60 în rural şi 50 de şcoli generale – două în urban, 48 rural, ale căror autorizaţii au fost respinse, conform presei locale

”Nu mai știi când te poți aștepta la o situație de normalitate”

”Este pentru a nu știu câta oară, când regăsim aceleași situații. Cu câteva zile înainte de începerea anului școlar se constată că de fapt căruța e răsturnată și caii sunt morți, adică nu sunt îndeplinite condițiile pentru începerea activității în condiții normale. Mă surprinde, în mod deosebit această situație, pentru că suntem în pandemie, se știa din luna martie acest lucru, dar și situația din acele școli. Și mai tare mă surprinde că suntem în an electoral și iată că și înaintea alegerilor locale lucrurile nu sunt puse la punct. Nu mai știi când te poți aștepta la o situație de normalitate în acest tip de unități școlare. Plecăm de la această premisă, sigur că nu sunt școlile majoritatea în această situație, ar fi tragic să fie, dar sunt peste o sută la nivelul unui singur județ și probabil că situația se regăsește, în diverse proporții și la nivelul altor județe. În condițiile de normalitate, acolo unde măsurile sunt respectate și se asigură condiții normale, nu excepționale, atunci sigur că riscurile vor fi mai mici, dar se cuantifică în funcție de măsurile care se iau la nivelul școlilor și măsurile care se iau la nivelul familiilor.” a spus Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel