Peter Szijjarto, în România. Viktor Orban, provocări la adresa României
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Șeful diplomației maghiare urmează să ajungă în România.

Peter Szijjarto urmează să efectueze o vizită în România. Ministrul maghiar de Externe se va deplasa la Alba Iulia unde va avea o întrevedere cu un reprezentant al Bisericii Catolice. Ulterior, Peter Szijjarto se va deplasa la Cluj Napoca.

În contextul în care pandemia de noul coronavirus încurcă planurile Ungariei de a organiza ample evenimente cu ocazia Trianon 100, centenarul semnării Tratatului de la Trianon, regimul lui Viktor Orban înceacă să își țină în priză electoratul folosind aceleași subiecte naționaliste și încercând provocări la adresa României.

Marea Unire din 1918 a fost recunoscută internațional prin Conferinţa de Pace de la Paris, fiind actul fiind consemnat oficial prin Tratatul de la Trianon din 4 iunie 1920.

Vizita lui Szijjarto se înscrie în același scenariu, România alegând să nu răspundă provocărilor. 

Se pare că MAE român l-a invitat pe șeful diplomației maghiare la o întrevedere oficială, cu ocazia venirii acestuia în România.

Din provocările la adresa României mai putem menționa o postare a premierului Viktor Orban cu o hartă a „Ungariei Mari”, în contextul în care ura succes elevilor maghiari care susțin examene la istorie, dar și vizita lui Szijjarto în Republica Moldova și apropierea de guvernul de la Chișinău, ostil României și condus de facto de președintele Igor Dodon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel