Petru Luhan (PNL): România a obţinut încă 2,3 miliarde de euro
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
petru luhan2
petru luhan2
Liberalul Petru Luhan, fost europarlamentar, a declarat vineri seara, la o întâlnire cu antreprenori din Vâlcea, că România va primi de la Uniunea Europeană (UE) pentru exerciţiul financiar 2021-2027 un buget cu 2,3 miliarde de euro mai mare decât cel actual. 

'Avem negociate sumele şi creşterile cele mai mari de buget la nivel european. (...) Am avut onoarea să fiu chemat la Parlamentul European chiar acum două săptămâni, când a fost dezbaterea pe bugetul pentru perioada de programare 2021-2027, şi vă spun că am reuşit să sporim bugetul de 43 de miliarde de euro cu încă 2,3 miliarde de euro. Deci, practic, bugetul pe următorul exerciţiu bugetar va fi cu 2,3 miliarde de euro mai mare. Aceasta este versiunea trecută deja de grupurile politice şi trecută deja şi votată în comisiile de specialitate', a precizat liberalul.

Grad mic de absorbție

Pe de altă parte, Luhan spune însă că este îngrijorat de faptul că, deşi are la dispoziţie sume mari din partea UE, România rămâne ţara europeană cu cel mai mic grad de absorbţie a acestor fonduri, sub 10%. 'De exemplu, pe Programul Operaţional Infrastructură Mare - iar România încă are nevoie de investiţii în infrastructură, fie că vorbim de autostrăzi, fie că vorbim de drumuri naţionale, drumuri judeţene, drumuri comunale - avem doar 9,4% grad de absorbţie şi astăzi, când vorbim, noiembrie 2018, suntem demult trecuţi de jumătatea perioadei de programare 1 ianuarie 2014 - 31 decembrie 2020. Avem Programul Operaţional Regional, care are un grad de absorbţie de 6,2%, iar aici finanţăm şi sectorul public şi mediul privat', a declarat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel