Urmărește emisiunea live
Piesa care se fură cel mai des de pe maşini. Cum te protejezi?
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Hoţii au început să fure din ce în ce mai des o anumită piesă de la maşini. 

S-au înmulțit furturile de catalizatoare. Componenta care asigură curățarea gazelor de eșapament este acum una dintre cele mai căutate componente de către hoți. 

Componenta preferată a hoților conține cantități deloc neglijabile de metale prețioase, platină, rodiu și paladiu. Acestea sunt extrase, rezultând câteva grame din fiecare metal. De cele mai multe ori, catalizatoarele nu sunt procesate local, ci sunt trimise peste graniță.

Cei rămași fără convertorul catalitic află acest lucru imediat ce pornesc motorul, din cauza zgomotului puternic produs. În pandemie, acest lucru se poate întâmpla la multe zile sau chiar săptămâni după ce hoții și-au pierdut deja urma. Pagubele sunt de cele mai multe ori mari sau foarte mari, iar acestea merg dincolo de prețul unui alt convertor catalitic. În cazul în care acesta nu este demontat cu atenție, ci este tăiat, pagubele pot fi mult mai mari, cuprinzând și alte componente ale mașinii. În cel mai fericit caz, întreaga galerie de evacuare va trebui înlocuită, dar putem include aici cabluri electrice sau elemente de susținere care vor duce factura de reparație în zone stratosferice, scrie promotor.ro

Din nefericire, singura metodă sigură este păstrarea mașinii într-un garaj închis. O curte poate fi o soluție bună, de asemenea, hoții nu vor risca să fie surprinși într-o incintă închisă. Parcată în locuri publice, orice mașină poate fi victima hoților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel