Un pilot dezvăluie care sunt cele mai 'sigure' locuri în avion în caz de prăbușire. Unde ar trebui să stai
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Pilotul Cezar Osiceanu a discutat despre cele mai mari mituri din aviație și teama pasagerilor de prăbușire în momentul în care își aleg locul în avion.

În contextul în care mulți pasageri plătesc pentru ca să își poată alege locurile în avion, nu doar pentru confort ci și pentru siguranță, Cezar Osiceanu (pilot Tarom) a demitizat la DC News acest lucru.

Întrebat dacă există un loc anume care ar fi mai sigur în cazul nefericit al unei prăbușiri, întrucât miturile indică coada avionului sau uneori partea din față, Cezar Osiceanu a comentat amuzat:

„Da, există un loc anume. La ei acasă”.

„Acestea sunt niște mituri. Există o problemă foarte delicată. Oamenii trebuie să înțeleagă, cu literă de lege, că într-un avion pasagerul nu are capacitatea de a interveni sub nicio formă în ceea ce privește desfășurarea zborului, decât în sens negativ. (...) Într-un avion comandantul este Dumnezeu. El împreună cu copilotul iau toate măsurile scrise de producător pentru a aduce avionul la sol”, precizează pilotul. 

Totodată, Cezar Osiceanu a mai adăugat că scenariile din filme în care pasagerii cu ajutorul turnului de control duc în siguranță aeronava la sol sunt SF-uri, acest fapt fiind imposibil în realitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel