Piure fin, cremos și irezistibil de gustos. Care e secretul
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a prezentat două combinații inedite în care brânza este folosită drept „condiment”.

„Deși au la bază aceeași materie primă (laptele proaspăt), produsele lactate și brânzeturile sunt 2 categorii de alimente total diferite.

Când spun produse lactate mă refer la iaurt, lapte bătut, sana, chefir, brânză proaspătă și cottage cheese, adică produse care conțin 80-90% apă și sub 10% grăsime. Ele pot fi consumate zilnic și chiar de mai multe ori pe zi, sunt numite alimente de bază și au o valoare calorică redusă.

Brânzeturile și cașcavalurile sunt un fel de "esență de lapte" în care se concentrează toți nutrienții (proteine, minerale, vitamine), iar conținutul lor de grăsime depășește 35-40%; brânzeturile se mănâncă mai rar și în cantitate redusă, fiind considerate alimente facultative (pentru plăcerea gustului). Prin urmare, n-ar trebui să treacă nicio zi în care să nu consumăm produse lactate, brânzeturile în schimb nefiind obligatorii", a scris, joi, nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

„Și pentru a ne bucura în continuare de brânză fără să exagerăm cu cantitatea, vă sugerez 2 combinații inedite în care brânza este folosită drept "condiment", cât să dea gust mâncării. Ambele preparate provin din Franța, țară care pune brânza pe un piedestal. Primul se numește TARTIFLETTE și este un amestec de cartofi fierți, costiță și ceapă, "împănat" din belșug cu brânză. Este o bombă calorică delicioasă, care se mănâncă în sezonul rece și, dacă se poate, în condiții de efort fizic crescut - dacă nu afară, la tăiat de lemne, măcar după o zi de ski.

Al doilea preparat este mai delicat, dar la fel de savuros. Se numește ALIGOT și este un banal piure de cartofi în care, la final, se încorporează o bucată generoasă de brânză - cât să-l facă fin, cremos și irezistibil de gustos.

Sper ca sugestiile mele să vă îmbogățească meniul și experiențele gustative, pentru că în final obiectivul nu este să ne îndopăm cu produse dietetice și fără gust, ci să mâncăm puțin și bun", a conchis Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel