Plan pentru salvarea economiei. Ciolacu: „E o întrebare bună pentru Orban”. Propunerile PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Șeful Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a explicat mai multe despre acest subiect, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS și DC NEWS TV.

Suntem singura țară din Europa care nu a venit cu acest plan [de salvare a economiei] în fața Parlamentului. Cred că întrebarea este foarte bună pentru actualul executiv, pentru Orban, noi am venit cu 28 de măsuri, le vom transforma în legi. De aceea am și solicitat sesiune extraordinară în lunile iulie și august, Parlamentul să funcționeze prin ambele Camere, ca să putem veni cu aceste legi și să le trimitem către promulgare”, a declarat liderul PSD.

Dezastrul care poate să urmeze

Criza economică se accentuează. Am văzut și ieșirile ministrului Finanțelor, grozăviile. Vom vedea astăzi ce se întâmplă cu ratingul României, sperăm măcar să se mențină la acest nivel. În schimb, realitatea este una foarte clară. Investițiile directe străine din acest an sunt de 500 de milioane de euro. Deci cel mai scăzut nivel. Dacă, Doamne ferește, se schimbă ratingul de țară și trecem la recomandarea de a nu se mai investi o perioadă în România, va fi un dezastru”, a avertizat Ciolacu.

Eu cred că sunt mult mai mulți șomeri (față de 500.000, n.r.). Au revenit în țară peste un milion de români, și dacă nu venim cu o inserție de capital în mediul privat, să stimulăm angajarea acestor oameni care au revenit sau au fost disponibilizați pe perioada stării de urgență sau a stării de alertă, lucrurile nu vor arăta deloc bine”, a mai spus politicianul.

Naționalismul economic care poate salva situația

Se blochează total economia. Existând șomaj nu ai de unde să colectezi impozite directe, neavând consum, neavând nici producție, este greu. Renault a anunțat că nu-și continuă planul de investiții. Și tu, stat, guvern, să stai să nu iei nicio măsură. Imediat trebuia guvernul să vină să mărească programul Rabla, de la 500 de milioane la un miliard, și, chiar dacă sună un pic de naționalism economic, o interdicție totală pentru autoritățile locale să cumpere autoturisme altele decât produse în România. O să venim cu o lege în Parlament”, a mai spus el.

Ne judecăm cu UE timp de doi ani și poate dacă o să câștige Uniunea Europeană atunci o să modificăm legislația”, a spus Ciolacu, întrebat dacă nu am comite un act de infringement.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel