PLÂNGERE PENALĂ împotriva Direcției de Sănătate Publică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
DGASMB anunță, luni, că va face plângere penală împotrivă DSP.

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) transmite, printr-un comunicat de presă, că „după ce a așteptat timp de trei zile ca DSP să efectueze testarea celor din Centrul Rezidențial din Berceni, pentru a urgenta procedura și pentru a suplini lipsa de reacție a DSP, DGASMB a efectuat testarea prin resurse interne desi, potrivit legislației în vigoare, personalul centrelor rezidențiale trebuie testat de către DSP, de doua ori pe luna, iar beneficiarii trebuiau testați la apariția primului caz sau a simptomelor".

DGASMB informează că testarea celor 479 de persoane (personal și beneficiari) s-a efectuat vineri și sâmbăta, după ce un beneficiar al centrului a fost internat în spital pentru o afecțiune acuta, moment în care a fost depistat pozitiv la infectarea cu noul coronavirus.

În prezent, toți beneficiarii și angajații care au fost depistați pozitivi sunt asimptomatici și au fost internați, în funcție de patologiile asociate, la spitalele Colentina, dr. Victor Babeș, dr. Marius Nasta, Monza și spitalul de la institutul „Ana Aslan" din Otopeni.

La Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente – Berceni au fost întreprinse masuri de siguranță sanitara, respectiv autoizolarea personalului la locul de munca, revizuirea protocoalelor de siguranță medicala și decontaminarea incintelor cu substanțe puternic virucide, potrivit sursei citate.

„Angajații DGASMB au fost testați ultima oara în data de 9 mai, după finalizarea perioadei de autoizolare la locul de munca, rezultatele fiind negative pentru tot personalul", arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel