Plățile contactless cu cardul, un risc mai mic în timpul pandemiei de coronavirus
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Cardurile contactless sunt un refugiu pentru consumatorii care se tem că plasticul și banii pot fi sursa unei infecții cu Covid-19.

Cardurile contactless sunt un refugiu pentru consumatorii care se tem că plasticul și banii pot fi sursa unei infecții cu Covid-19, conform Payments Source.

Coronavirusul atrage atenția asupra siguranței și curățeniei activităților care par banale precum călătoriile, intrarea în spațiile închise sau tranzacțiile de la magazin. China și Coreea de Sud ar arde sau dezinfecta bancnotele, iar un studiu din SUA sugerează că cliențții devin mai interesați în plățile contactless.

Creșterea plăților contactless

„Coronavirusul ar putea declanșa creșterea plăților contactless în Statele Unite, precum schimbarea de responsabilitate a încurajat plățile cu cardurile EMV", a transmis fondatorul Futurist Group, Demitry Estrin.

„Chiar dacă sunt puse în funcțiune milioane de carduri și tot mai multe magazine acceptă Apple Pay, consumatorii din SUA au rămas în urmă față de restul lumii, care plătește fără probleme cu carduri contactess", a adăugat Estrin.

Dacă nu atingi nimic, este mai sigur

„Dacă nu trebuie să atingi nimic sau nu îi dai nimănui cardul, e un mare grad de siguranță. Sensibilitatea clienților la infectarea cu coronavirus se arată acum la casele de marcat", a spus directorul Crone Consulting, LLC, Richard Crone.

Bancnotele fizice și monezile pot răspândi boli. Un studiu al Forțelor Aeriene SUA a descoperit că 94% dintre bancnotele din Ohio erau infectate cu patogeni precum E.coli, Salmonela și stafilococ auriu.

Reexaminarea comportamentului

„Acest lucru cumva forțează clienții să își reexamineze comportamentul. Când oamenii se îngrijorează despre atingerea obiectelor, cu frica de a nu se infecta, sensul plăților fără contact au, dintr-o dată, un nou sens pozitiv", a mai spus Estrin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel