Impozitare pensii speciale, amendament PNL. Gorghiu anunță marea lovitură
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
PNL a anunţat că vrea impozitarea pensiilor speciale şi că banii obţinuţi vor fi redirecţionaţi spre lupta contra coronavirusului. 

"PNL a depus, astăzi, un amendament la OUG nr. 29/2020! Este fabulos de important ca el să aibă susținere! Votul la Camera Deputaților va fi săptămâna aceasta!

Prevederile amendamentului le găsiți mai jos:

- Prin amendament sunt impozitate pensiile care nu respectă contributivitatea, iar banii sunt aduși în lupta anti-COVID.

- Este vremea solidarității și a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem acum atât de multă nevoie.

- Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge în achiziții medicale și pentru susținerea celor din prima linie a frontului cu epidemia!", a scris Alina Gorghiu pe Facebook. 

Propunerea vizează impozitarea cu:

"- 10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei;

-60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei;

-95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei.", a mai scris vicepreşedintele Senatului. 

Cine NU este vizat 

"PNL a optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgență, pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii.

Amendamentul este foarte important și sper să găsim susținerea tuturor! Nu intră în categoria impozitării progresive polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare.

Suntem în această situație pentru că Legea inițiată de parlamentarii PNL, de abrogare a pensiilor speciale, adoptată de Parlament, a fost atacată la CCR de Avocatul Poporului. Și încă nu are o soluție!", a conchis Gorghiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel