17 ian, 10:17
Poliția de Frontieră, MESAJ pentru cei care doresc să treacă granițele
Reprezentanții Poliției de Frontieră au transmis un mesaj privitor la situația de la granițele României. Se recomandă utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei.
politia frontiera granita romania ungaria

În data 16.01.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 75.400 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 28.400 mijloace de transport (dintre care 11.000 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 35.400 persoane cu 14.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 40.000 persoane cu 14.400 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 36.300 de persoane şi 15.700 de mijloace de transport (5.500 automarfare), din care pe sensul de ieşire în ţară au fost aproximativ 23.300 de persoane cu 8.700 mijloace de transport.

Se lucrează la capacitate maximăPoliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa www.politiadefrontiera.ro/traficonline. În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat: 22 fapte ilegale (18 infracţiuni şi 4 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 859.200 lei; Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 3.500 lei; De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a 23 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 6 cetăţeni români din diferite motive legale, informează Agerpres.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri