Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Stiri
 
21 sep 2019 / 19:08
Poliţia franceză a folosit grenade cu gaze lacrimogene contra 'vestelor galbene' şi manifestanţilor ecologişti
Poliţia franceză a folosit sâmbătă gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii aflaţi pe străzi în două zone separate din Paris, transmit dpa şi Reuters.

După ciocnirile cu demonstranţii ecologişti înregistrate în suburbiile capitalei franceze, forţele de ordine din sudul zonei centrale a Parisului au fost nevoite să folosească grenade cu gaze lacrimogene.

Într-o altă parte a zonei centrale a capitalei franceze, sute de 'veste galbene' au demonstrat, evenimentele degenerând în violenţe de stradă. Cel puţin 120 de persoane au fost reţinute.

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii în apropierea bulevardului Champs-Elysees, potrivit postului de televiziune BFMTV. Pe faimosul bulevard parizian nu sunt permise demonstraţiile.

Pentru ţinerea sub control a situaţiei, pe străzile din Paris au fost desfăşuraţi sâmbătă peste 7.000 de ofiţeri de poliţie.

'Vestele galbene' protestează încă din noiembrie 2018 împotriva reformelor promovate de preşedintele Emmanuel Macron, care în opinia lor sporesc inechităţile sociale.

Vezi și: Poliţia şi manifestanţii pro-democraţie s-au confruntat pentru scurt timp, în al 16-lea weekend de proteste la Hong Kong

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri