Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Stiri
 
10 aug, 17:35
Poliţişti atacaţi în misiuni. Dumitru Coarnă vine cu soluţia. "E o cale de mijloc. Avem varianta B"
Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a explicat cum ar putea fi diminuate atacurile asupra agenţilor de poliţie din România. 

Explicaţia vine după ce doi agenţi de poliţie au fost atacaţi cu coasa de către un bărbat într-o localitate din Dâmboviţa. 

VEZI Polițiști atacați cu coasa. Coarnă: Are patru tendoane tăiate. Deja este prea mult!

"Este extrem de greu la nivelul mentalului societăţii noastre să introducem proceduri ale poliţiei. În SUA, dacă nu respecţi indicaţiile poliţistului, se trage la propriu. Am văzut foarte multe astfel de imagini. Dar avem şi varianta B, varianta din Marea Britanie. Acolo nu te apropii de poliţist, pentru că este ultraj. Poliţistul din Marea Britanie nu are pistol asupra sa, ci doar un baston. Dar problema este atât de bine reglementată, încât dacă te apropii la mai puţin de trei metri de un agent, este ultraj şi mergi şapte ani la puşcărie. Eu cred că mai bine am adopta metoda din Marea Britanie decât cea din SUA, care este destul de brutală. 

Dacă nu respecţi indicaţiile poliţistului, să constituie infracţiunea de ultraj şi să mergi un pic la puşcărie, o lună, două, trei, şapte, nouă. E mai bine aşa! Poliţia din SUA este cea mai dură din lume, eu aş merge însă pe o soluţie de mijloc", a declarat Dumitru Coarnă, preşedintele SNPPC, la Antena 3. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri