Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Stiri
 
05 iun, 19:35
Poliţişti din Bucureşti, infectaţi cu noul coronavirus. Cosmin Andreica, Europol: Nu s-au luat măsuri. Au lucrat în acelaşi timp
Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului Europol, a explicat că principala cauză din care s-au infectat poliţiştii de la serviciul Furturi Auto este lipsa măsurilor concrete de distanţare a agenţilor.
Sursa: Agerpres

"Scopul nostru a fost să tragem un semnal de alarmă pentru modul în care a fost gestionată situaţia de la serviciul de Furturi Auto. Acolo am avut un prim infectat care a generat şi alte infectări. Vorbim de o lipsă de reacţie a celor care trebuiau să ia măsuri pentru ca astfel de situaţii să nu existe. Nu a fost luată nicio măsură pentru ca structura acelui serviciu să fie departajată la intrare, ca să putem controla o eventuală infecţie. Acum vorbim despre un întreg serviciu care se află în izolare sau sunt infectaţi, şi de membrii familiilor lor. 

Vorbim de o structură care nu a luat nicio măsură pentru a departaja programul de lucru al agenţilor. Vorbim de poliţişti care lucrau în acelaşi timp, în acelaşi interval, deşi era necesar să se dispună departajarea unor grupe din cadrul structurii, astfel încât, dacă un coleg era infectat, să nu aibă de suferit şi ceilalţi.

Noi am susţinut că se impune aplicarea unui program de 12 ore, ca să împărţim structura în patru grupe. Pe de altă parte, dacă cuiva nu îi pasă de poliţişti, măcar să ne pese de cetăţenii care intră în contact cu aceşti agenţi. Au existat agenţi care au dormit în maşină ca să evite infectarea posibilă a membrilor familiei. Au fost multe măsuri care  nu au fost luate, deşi trebuiau luate.", a declarat Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol, la Antena 3. 

 

VEZI ŞI Europol, anunț alarmant: Focar de infecție cu coronavirus la Poliția Capitalei. S-a mușamalizat situația

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri