Poliţiştii din dosarul Piteşti, scoşi din închisoare de Curtea de Apel Piteşti. Arest la domiciliu timp de 30 de zile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Cei doi agenţi de poliţie implicaţi în dosarul Piteşti, în care este anchetată posibila ucidere a unui bărbat de către oamenii legi, au fost scoşi din închisoare de către Curtea de Apel Piteşti. 

Instanţa a admis contestaţiile celor doi inculpaţi aflaţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, desfiinţând în totalitate încheierea penală din data de 19 aprilie pronunţată de Tribunalul Argeş.

"Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpaţilor Florea Ilie şi Drăghici Daniel-Petruţ cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la 22.04.2021 până la 21.05.2021, inclusiv", se arată în încheierea de şedinţă, conform Agerpres.

Pe durata arestului la domiciliu, cei doi au o serie obligaţii, printre care să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi să nu comunice între ei, cu membrii familiei victimei şi cu martorii.

Tribunalul Argeş hotărâse, luni, arestarea preventivă a celor doi agenţi de poliţie pentru o perioadă de 30 de zile, măsura fiind contestată la Curtea de Apel Piteşti.

Unul dintre jandarmi, reţinut

Parchetul Militar de la lângă Tribunalul Militar Bucureşti a anunţat că şi unul dintre jandarmii implicaţi a fost arestat. 

"La data de 20.04.2021, la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost înregistrată cauza penală urmare declinării de competență dispuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracțiunile de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 şi 2 C.pen. şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 C.pen., presupus a fi săvârşite de către doi subofițeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Basarab I" Argeş , în coautorat cu doi agenți de poliție din cadrul I.P.J. Argeş - Poliția Municipiului Piteşti.

În cauză, la data de 21.04.2021, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acțiunii penale, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de purtare abuzivă, prev de art. 296 alin. 2 teza a II-a C.pen. şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte, prev de art. 195 C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 C.pen. şi reținerea pentru 24 de ore a unuia dintre militarii jandarmi", transmite Parchetul Militar.

VEZI ŞI Dosar Pitești. Un JANDARM, reținut pentru 24 de ore. Sunt doi jandarmi anchetați pe lângă cei doi polițiști

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel