08 apr, 22:02
Ce este BolaWrap, noua armă pe care o vor primi polițiștii - VIDEO
Polițiștii vor primi echipamente moderne pentru creșterea capacității operaționale și de investigare.
foto pixabay

Inspectoratul de Poliție Județean Alba va primi de la Consiliul Județean Alba pe lângă pistoale radar, sonometre, aparate de măsurare a transparenței foliei aplicate pe geamul autoturismelor sau laptopuri, și trei arme neletale numite „BolaWrap” – cătușe de la distanță. 

„BolaWrap-ul” este o armă care se bazează pe lasoul argentinian, și din care polițistul lansează fire din Kevlar echipate cu cârlige, care se înfășoară în jurul mâinilor sau picioarelor unei persoane.

Consilierii județeni din Alba vor vota, în ședința din 12 aprilie, aprobarea unui acord de cooperare încheiat între UAT Județul Alba și IPJ Alba. Acordul urmărește implementarea „proiectului pentru creşterea capacităţii operaţionale la solicitările cetăţenilor şi pentru creşterea capacităţii de investigare a structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba”, scrie alba24.ro

Potrivit documentului, proiectul va avea o durată de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire. Consiliul Judeţean Alba va avea obligaţia de a asigura suma de 751.005,00 lei – inclusiv TVA, de a derula procedurile de achiziţii publice a echipamentelor IT&C şi bunurilor necesare implementării proiectului. Bunurile achiziţionate vor fi transmise în folosinţă gratuită Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru dotarea structurilor acestuia.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri