Portarul Petr Cech, decisiv pentru victoria echipei sale
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Portarul Petr Cech, celebru pentru evoluţiile sale de la Chelsea, Arsenal şi naţionala de fotbal a Cehiei, a avut parte de un debut de vis la echipa de hochei pe gheaţă de liga a patra Guildford Phoenix, pe care a ajutat-o, duminică, să câştige meciul cu Swindon Wildcats 2, la şuturile de departajare, transmite Reuters.

Cech (37 ani), la primul său meci oficial de hochei după ce în vară şi-a încheiat activitatea de fotbalist, după 600 de apariţii pentru Chelsea şi Arsenal, a apărat două şuturi de departajare.

În prezent, consilier tehnic şi de performanţă la Chelsea, Petr Cech a fost desemnat omul meciului şi a declarat că s-a surprins pe sine cu calmul pe care l-a arătat la şuturile de departajare.

Am fost surprins că nu am fost mai emoţionat. Nu am ştiut la ce să mă aştept şi a fost plăcut cât de repede corpul meu a trecut în senzaţia de zi de meci, a comentat Cech, a cărui ultimă apariţie în fotbal a fost în finala Europa League dintre Arsenal şi Chelsea, în mai.

Cech a fost toată viaţa un iubitor al hocheiului, pe care l-a practicat când era copil, înainte de a trece la fotbal.

Petr Cech a îmbrăcat duminică tricoul cu numărul 39, în semn de omagiu pentru fostul portar ceh Dominik Hasek, dublu câştigător al Cupei Stanley, care a jucat 16 sezoane în NHL şi a cucerit aurul cu Cehia la JO din 1998.

A fost un vis din copilărie să joc măcar un meci de hochei pe gheaţă, a mai spus Cech, care a a avut inscripţionate pe cască stemele cluburilor Arsenal şi Chelsea.
AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel