Porumbeii din Bruxelles, trataţi cu anticoncepţionale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alina Panico
WhatsApp
Creşterea excesivă a numărului de porumbei în cartierul Laeken din Bruxelles a determinat autorităţile locale să ia decizia de a oferi acestor păsări hrană amestecată cu anticoncepţionale.

Măsura a fost folosită în localităţile belgiene Louvain şi Tongeren, relatează marţi EFE. Un dozator de hrană care va fi instalat într-una din pieţele din Laeken, luate cu asalt de porumbei, va furniza grăunţe amestecate cu anticoncepţionale pentru circa 250 de păsări, potrivit postului flamand VRT.

Potrivit departamentului Mediului din Bruxelles, care pledează pentru o politică regională care să gestioneze proliferarea acestor păsări în oraşe, în regiunea capitalei belgiene există circa 4.000 de perechi de porumbei. Anul trecut, oraşul Blankenberge din nordul Belgiei a distribuit pescăruşilor hrană amestecată cu anticoncepţionale în diferite puncte ale urbei, pentru a reduce proliferarea acestor păsări în zonă.

De multe ori, pescăruşii devin o mare problemă pentru locuitori, ca urmare a stricăciunilor pe care le provoacă dărâmând tomberoanele în căutare de hrană, a agresivităţii şi a sunetelor lor stridente, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel