Povești de iubire, iubiri de poveste. Expoziție
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Povești de iubire, iubiri de poveste. Expoziție
Povești de iubire, iubiri de poveste. Expoziție
Muzeul Național al Literaturii Române va inaugura în data de 14 februarie 2021, în Plaza România, o expoziție dedicată iubirii, cu 17 povești de dragoste. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 14 – 24 februarie 2021, zilnic, între orele 10.00 și 21.00, în Plaza România (Bulevardul Timișoara 26, etajul 1, zona atrium).

„Poveștile scrise cu pasiune de muzeografi și însoțite de reproduceri ale scrisorilor autorilor români și ale fotografiilor acestora din bogata arhivă a muzeului și redau momentul întâlnirii protagoniștilor, rememorat în corespondență și pagini de jurnal. Fie că este vorba despre o sală de clasă în vremea liceului, despre o lojă de teatru, despre trăiri episodice, despre cadrul intim al unor vizite sau al unui joc de societate, în ajunul Crăciunului, citind versuri la gura sobei, fie în pragul ori la finalul unui război mondial, vorbim despre acele clipe care abat ființele de la traseul obișnuit, care trezesc curajul de a străbate oceane până în îndepărtatul Hawaii, dar și inspirația de a scrie pagini de literatură cu care cititorii să rezoneze peste timp.

Liantul numit dragoste

Dragostea reprezintă un adevărat liant, un fir roșu care călăuzește biografiile autorilor și viețile personajelor, dezvăluind stări dintre cele mai diverse: „crede-mă că niciodată în viața mea n-am fost în starea asta. Sunt dureri de moarte, omule”, „Cu portretul Fridolinii înainte clădesc castele spaniole, și apoi mă întreb, când îmi vine amețeală din înălțimea lor, dacă nu cumva în adevăr am înnebunit”, precum scria Caragiale; amintiri cu desene pe nevăzute, inele din fire de iarbă, gutui coapte pe jar; care au legat sau care – cum este cazul acelor întâlniri fulgerătoare, al intersecțiilor și ezitărilor – au destrămat prietenii sau prejudecăți de-o viață.

Pentru detalii: [email protected] sau sunați la numărul 0736 598 451 (Gabriela Toma).

Echipa de proiect: Muzeografi (Programe & Patrimoniu): Daniela Băbu, Radu Băieșu, Zamfir Bălan, Diana Iancu-Albu, Iuliana Miu, Oana Oros, Loreta Popa, Mihaela Stanciu, Luana Stroe, Gabriela Toma, Anni Udrea; Arhiva MNLR: Eugenia Oprescu, Victorița Doicescu, Andra Ispas; Departamentul Expoziții: Alina Niculescu; Antoanella Bănciulescu; Relații Publice: Andreea Balaban; Redactori:  Olimpia Novicov, Luana Stroe; Grafică: Emilia Petre” arată un comunicat MNLR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel