Povești și experimente la MMB - Activități online pentru copii
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Muzeul Municipiului București a găsit soluția pentru a rămâne aproape de publicul său cel mai tânăr în această perioadă în care toate muzeele și casele memoriale sunt închise și #stamacasa.

Pe 17 aprilie 2020, de la ora 13.00, continuăm cu cea de-a doua activitate din programul ????????????????????̦???????? ????̦???? ???????????????????????????????????????????? ???????? ???????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????̦????????, un program online realizat de Asociatia Learning by Teaching în parteneriat cu Muzeul Municipiului București care are loc săptămânal, în zilele de vineri.

MMB îi invită pe cei mici să participe, alături de părinți, la ???????????????????????????????????????? ???????????????????????? postate pe paginile de Facebook ale MMB, unde au loc 4 programe cu activități educative și hazlii. A doua activitate care vă așteaptă online, aici, pe 17 aprilie 2020 la ora 13.00, este aceasta - ????????̆????????̦???????????? ???????????????????????????? ???????????????????? – ???????????????????????? ????????????????????????̆ ???????? ???????????????????????? ???????????????????????? ????????????????????????????????????. Pornind de la colierul cu geme și camee ce a aparținut Mariei Severeanu, soția colecționarului George Severeanu și de la „Cărțile micului geniu: Mitologia greacă" de Ken Jennings, copiii vor învăța despre iluziile optice și vor fi invitați să realizeze câte un taumatrop cu zeul preferat și simbolul care îl caracterizează.

Detalii despre program

????????????????????̦???????? ????̦???? ???????????????????????????????????????????? ???????? ???????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????̦???????? este un program online realizat de Asociatia Learning by Teaching în parteneriat cu Muzeul Municipiului București care va avea loc în zilele de vineri, începând cu data de 10 aprilie 2020, de la ora 13.00.

Fiecare activitate săptămânală va porni de la un obiect din patrimoniul Muzeului Municipiului București asociat unei cărți din literatura pentru copii. Cei mici vor fi invitați să citească alături de părinți cărțile propuse și să realizeze împreună diverse experimente. Atelierul va fi un scurt video ce va include imagini din cărți și din muzeu, precum si fiecare pas necesar realizării experimentelor.

???????????????????????? ????????????????:

• ???????? ???????????????????????????? ???????????????? - ???????????????????????? ???????? ???????????????????????????????? Muzeul George Severeanu.
????????̆????????̦???????????? ???????????????????????????? ???????????????????? – ???????????????????????? ????????????????????????̆ ???????? ???????????????????????? ???????????????????????? ????????????????????????????????????. Pornind de la colierul cu geme și camee ce a aparținut Mariei Severeanu, soția colecționarului George Severeanu și de la „Cărțile micului geniu: Mitologia greacă" de Ken Jennings, copiii vor învăța despre iluziile optice și vor fi invitați să realizeze câte un taumatrop cu zeul preferat și simbolul care îl caracterizează.

• ???????? ???????????????????????????? ???????????????? - ???????????????????????? ???????? ???????????????????????????????? Colecția de artă Ligia și Pompiliu Macovei.
???????? ????????????̦???????? ???????? ????????̆???????????? ???? ????????????????????????̆ ????̂???? ????????????????????????̦???????????????? ???????? ????????????????̆ "???????????????????? ????̦???? ???????????????????????????????? ????????????????????????????" ????̦???? ???????????????????????? ???????????? ????????????????????????. Privind lucrarea „Pisică și cratiță" de Ligia Macovei aflată în casa memorială și citind cartea „Cu toții au văzut o pisică" de Brendan Wenzel‎, vom prezenta modul în care văd diverse animale lumea înconjurătoare și îi vom invita pe copii să observe cum se combină culorile curcubeului.

• ???? ???????????? ???????????????? - ???????????????????????? ???????? ???????????????????????????????? Casa Filipescu Cesianu.

???????????????? ???????? ???????? ????-???? ???????????? ????????̆???????????? ???????? ???????????????? ????????????????????????????????????-????????????????????????????.

Câteva obiecte din colecția Muzeului Vârstelor și cartea „Ceva ce nu s-a mai văzut" de Ashley Spires vor da startul unei scurte povestiri despre cum au apărut termometrele în istorie. Vom invita copiii să vadă diferite termometre și să realizeze ei înșiși un termometru din materiale reciclabile.

La finalul fiecărei activități în parte, copiii vor fi rugați să își posteze propriile creații pe pagina de Facebook a evenimentului online, adăugând imaginea în comentarii la postarea ce li se adresează. Cele mai reușite creații vor putea face parte dintr-o expoziție dedicată micilor artiști ce va avea loc odată cu redeschiderea muzeelor și caselor memoriale MMB, iar activitățile de mai sus vor continua până la suspendarea stării de urgență.

Asociatia Learning by Teaching derulează activități interactive STEM&C în muzee, biblioteci, școli și grădinițe. La ateliere fiecare participant are ocazia să exploreze și să tragă propriile concluzii. Activitățile în muzee pornesc de la patrimoniul acestora și continuă cu povești și experimente.

Andreia Petcu este co-fondatoarea Asociației Learning by Teaching, și profesor de Științe la Școala Aletheea. Ea realizează activități interactive pentru familii și în cadrul activităților online propune familiilor o serie de cărți și experimente care să aducă mai aproape de copii obiectele de patrimoniu din Muzeele Municipiului București.

????????????????̆ ????????????????????????̦???? ????????????????????????????????????̦???? ???????? ???????????????????????????????????????? ???????????????????????????? ???????????????????????? ????????????????????, ????????????????????????̦????-????????̆ ???????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????? ???????????????????????????????? ???????????????????????????????? ???????????????????? ???????????????? bit.ly/NewsletterEducatie, arată un comunicat MMB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel