Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

22 oct, 02:00
Prăjitură "Durere de cap", rețeta SPECTACULOASĂ. Cum să pregătești un desert SIMPLU și delicios
Prăjitura "Durere de cap". O rețetă simplă și inedită, perfectă pentru orice ocazie. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și cum se prepară!
imagine cu rol ilustrativ

Cu prăjitura "Durere de cap" nu poți da greș la niciun eveniment, atunci când vrei să-ți surprinzi invitații sau persoanele dragi. Iată rețeta:


Ingrediente

Blat


6 Albuș ou
150 g Zahăr
1 plic Zahăr vanilat
2 linguri Făină
1 plic Praf de copt Se stinge cu oțet sau zeamă de lămâie
50 g Nuci măcinate
4 Gălbenuș ou

Cremă


200 g Unt
2 linguri Ness
2 Gălbenuș ou
150 g Zahăr pudră
50 g Nuci

Glazură

 

1/2 cană Apă
6 linguri Zahăr
3 linguri Cacao
50 g Unt

Mod de preparare:

 

Pentru Blat:


1. 6 albușe de ou se bat spumă și se adaugă toate celelalte ingrediente pentru blat.
2. Rezultă un aluat care se toarnă într-o tavă unsă cu făină. Se pune la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute, până se rumenește.


Pentru Cremă:


1. Untul și cu cele două linguri de ness se frecă bine.
2. Separat, gălbenușurile cu zahărul pudră se freacă până nu se mai simte zahărul.
3. Se amestecă cele două compoziții și se adaugă 50 g de nuci prăjite, tăiate mărunt.
4. Se întinde crema, peste blatul bine răcit.


Pentru Glazură:


1. Zahărul, cacao, untul și apa, se fierb bine, până se aerează. (Se fac bule în cremă).
2. Se toarnă glazura caldă peste cremă.
3. Prăjitura se lasă la răcit!

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri