Premier League. Burnley va folosi inteligența artificială. Care este scopul
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Clubul englez de fotbal Burnley, aflat pe locul 16 în Premier League, va face apel la inteligenţa artificială pentru a-şi perfecţiona procesul de selecţie a jucătorilor pentru academia sa, prin utilizarea platformei de identificare a tinerelor talente AiSCOUT, relatează Reuters.  

Clubul a făcut un apel către jucătorii de peste 14 ani care vor să intre la academia Burnley să descarce clipuri video cu ei înşişi efectuând exerciţii specifice pe aplicaţia mobilă a platformei AiSCOUT, iar performanţele lor vor fi comparate între ele prin intermediul sistemului de inteligenţă artificială.

Scouterii vor utiliza datele furnizate de platformă pentru a evalua jucătorii din punct de vedere tehnic, atletic, al abilităţii cognitive şi psihometric, iar cei selectaţi vor fi invitaţi să participe la un trial formal la finele acestui an.

Aceasta este o primă oportunitate pentru noi de a introduce noi tehnologii de date în cadrul clubului şi de a promova Burnley într-o lume mai largă a fotbalului, oferindu-le tinerilor aspiranţi din toată lumea o oportunitate. Aşteptăm cu nerăbdare să extindem programul pe parcursul anului 2021, a declarat preşedintele clubului englez, Alan Pace.

Burnley a trecut luna trecută în proprietatea companiei americane ALK Capital, care a cumpărat 84% din acţiunile clubului, iar Alan Pace i-a succedat lui Mike Garlick în postul de preşedinte. Pandemia de coronavirus a forţat suspendarea fotbalului la nivel de juniori în aproape toată Marea Britanie.

Directorul academiei lui Burnley, Jon Pepper, speră că platforma de căutare de jucători la nivel global va ajuta tinerii jucători să se alăture şcolii lor şi să-şi continue visul de a deveni fotbalişti de top, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel