Premierul Spaniei: Abia atunci vom reveni la NORMALITATE!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
După ce a confirmat că va extinde starea de urgență până pe 26 aprilie, prim-ministrul Pedro Sánchez a anunțat, sâmbătă, că se lucrează la un plan pentru revenirea la normal.

Guvernul pregătește deja un plan de recuperare treptată a activității economice și sociale a țării "după impactul bestial al crizei" odată ce epidemia va fi stopată, a anunțat premierul Spaniei.

"Guvernul lucrează deja la un plan pe termen mediu, la ceea ce trebuie să facă în săptămânile următoare, odată ce virusul va fi ținut în frâu", a spus Pedro Sánchez despre ceea ce a indicat el că va fi o fază de "tranziție la normalitate".

Planul va stabili măsuri sanitare și de igienă, inițiative legate de utilizarea noilor tehnologii și „măsuri pentru reconstrucția economiei după impactul bestial" înregistrat de coronavirus.

În acest sens, șeful Executivului a făcut apel la unitate și dialog cu toate părțile pentru reeditarea noilor ”Pacte de la Moncloa”. Acestea au fost acorduri economice și politice care au abordat inflația și șomajul în timpul tranziției spaniole la democrație la sfârșitul anilor '70.

"Vom vorbi cu toată lumea, cu toate sectoarele și cu toți agenții economici, astfel încât țara să nu fie blocată", a spus Sánchez.

Premierul Spaniei a explicat că, în orice caz, normalitatea nu va veni până nu va exista un vaccin care să trateze coronavirusul, scrie cotidianul 20min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel