Preotul Marius Bărăscu a murit într-un accident rutier. Cum îți faci armată în cer când politicienii dau legi blânde pentru băgătorii în mormânt
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Bărăscu
Bărăscu
Preotul Marius Bărăscu a murit într-un cumplit accident rutier.

Preotul Marius Bărăscu a murit, miercuri seară, într-un accident rutier. A murit cu o zi înainte de aniversarea lui când ar fi împlinit 35 de ani. Ultimele sale cuvinte scrise pe Facebook au fost următoarele: "Iertare pentru toate!". În ultima sa postare din 30 iulie, tânărul preot scrie: "Fraților și surorilor de mâine începe Postul Adormirii Maicii Domnului! În Parohia Parava vom săvârși în fiecare seară, de la ora 19, Paraclisul Maicii Domnului. Vă doresc tuturor un post cu folos spre mântuire și Maica Domnului să vă acopere! Iertare pentru toate!". 

Se întorcea de la mănăstire

Preotul Marius Bărăscu se întorcea de la Mănăstirea Sihla și mergea regulamentar când o femeie de 61 de ani s-a angajat într-o depășire necugetată, a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal de mașina care venea din față. După câteva ore de chin, preotul Marius Bărăscu a murit. Copiii și soția îl așteptau acasă nerăbdători, cu tortul pe masă, pentru a-i serba ziua de naștere.


IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim:


”Am aflat cu nespusă durere despre plecarea timpurie din lumea acesta, în urma unui grav accident rutier, a unuia dintre tinerii preoți destoinici ai Eparhiei Romanului și Bacăului, în data de 07 august 2019. Moartea fulgerătoare a preotului Bărăscu Marius Gabriel de la Parohia Parava, Protopopiatul Sascut, a lăsat în urmă multă durere în sufletul soției și în a celor patru copii ai săi, dar și în inimile enoriașilor pe care i-a păstorit timp de cinci ani.

În aceste momente de adâncă suferință, adresăm familiei îndoliate cele mai profunde gânduri de compasiune și ne angajăm să fim alături de distinsa doamnă preoteasă Anca Petronela și de cei patru copii - Anastasia, Irina, Sofiana și Nicolae - sprijinind cu tot ce ne este nouă cu putință pentru ca aceștia să depășească incomensurabila durere prin care le este dat să treacă. Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să primească sufletul tânărului și destoinicului Său slujitor în Împărăția Cerurilor!”

Preotul Ioan Istrati:



”Marius Bărăscu, un copil frumos, un student cuminte și deștept, "călca a popă" de mic. Scria lucrări de seminar fascinante, scormonea prin cărți vechi înțelepciunea Sfinților Părinți. Întreba mereu la ore, problematiza, stăruia în lucrare. Țin minte pe când eram asistent la Teologie la Iași, de o lucrare de seminar a sa despre dependență și etică, o bijuterie.

Dumnezeu are nevoie de preoți buni, nu numai aici pe pământ, ci și în soborul Liturghiei cerurilor, acolo unde poți să-ți odihnești tâmpla de inima lui Hristos. Dumnezeu să-l odihnească în pace”.

Avem nevoie de armate de oameni buni pe pământ, nu în cer

Până nu vom învăța să conducem fără să băgăm oameni în mormânt, degeaba ne consolăm cu ideea că Dumnezeu își face armată de preoți în ceruri. Până atunci, oameni nevinovați mor pentru că habar nu au unii să conducă, apasă până la refuz pedala de accelerație, fac depășiri neregulamentare, se urcă beți sau drogați la volan, fac live-uri pe Facebook în timp ce conduc, iar noi ne consolăm cu ideea că Dumnezeu își face grup de oameni buni. Până una alta, avem nevoie de ei aici, printre noi, ca să nu mai zicem de minunățiile alea mici care au rămas fără tată. Dar ce le va spune preoteasa copiilor săi? Ce explicație le va da? De ce le va spune că tatăl său, omul ăla bun, de astăzi nu mai e? Că așa a vrut Dumnezeu? Ce le-a zis când micuții așteptau bucuroși să taie tortul cu părintele lor? Cum au trecut de la zâmbete la lacrimi? 

Înainte să cerem autostrăzi și drumuri bune, poate învățăm dracului să CONDUCEM!!! Că e clar că Dumnezeu nu ne ferește de imbecili. Dar degeaba scriem că oricum dezaxații nu citesc articole, ei știu doar să apese pedala de accelerație. Că se grăbesc este treaba lor, dar de ce le grăbesc moartea altora nu e de înțeles. Tentaţia este să dăm vina pe drum. Auzim mereu: nu avem autostrăzi, nu avem drumuri bune, dar cum spunea și Titi Aur, toate statisticile arată că drumurile bune, asfaltate, lăţite, lărgite, plăcute mersului au dus la numărul mare de accidente. Educaţia şoferului român este precară.

Un haștag privind necesitatea educării oamenilor pentru a circula CORECT când inventăm și noi? Pentru că marii vinovați sunt șoferii, nu partidul X sau Y, nu liderul X sau Y.

Dumnezeu să-l odihnească pe Marius Bărăscu, iar pe șoferii dezaxați să nu-i mai ierte legea asta strâmbă și proastă, făcută defect de politicieni, care-ți permite să fii imbecil la volan.

Și pentru că e campanie electorală și politicienii se folosesc orice ca să iasă în față, ar putea ieși cu pedepse aspre pentru șoferii care nu respectă regulile de circulație - ar merge o Lege Bărăscu?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel