Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Stiri
 
09 iul, 21:47
Președintele CCR îi răspunde lui Orban: INADMISIBIL! Să se uite AICI
Președintele CCR i-a dat replica premierului Ludovic Orban.
Sursa: Agerpres

„Sunt inadmisibile asemenea afirmații! Nu vreau să folosesc alte calificative, ca să repet ideile dumnealui”, a spus președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, în contextul apelului premierului Ludovic Orban de a nu se ține cont de decizia CCR privind neconstituționalitatea instituirii izolării și carantinei.

„Îl rog să vadă... sunt multe din recomandările Comisiei de la Veneția... cum trebuie luate asemenea măsuri: doar într-un cadru constituțional și cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale. Îl rog să se uite prin deciziile cele mai vestite Curți Constituționale din Europa”, a spus, joi seară, președintele CCR, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Mihai Gâdea.

„Eu aproape că nu pot concepe cum un prim-ministru, care e responsabil de tot ceea ce se întâmplă în țară, să spună așa ceva. Este inadmisibil, repet, ca un prim-ministru să îndemne populația să nu respecte deciziile Curții Constituționale. Nu a citit textele din Constituție care spun că acestea sunt obligatorii?!”, a adăugat acesta.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri