Presiune pe membrii secțiilor de votare înainte de alegeri, după un val de retrageri. Cititoare DCNews, dezvăluire șocantă: Exagerează AMENINȚĂTOR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Situație incredibilă înainte de alegerile parlamentare 2020. O cititoare DCNews ne-a semnalat ce a pățit în relație cu Oficiul Electoral, când a refuzat să mai facă parte din secția de votare. 

”Am fost înscrisă în corpul experților electorali, din rândul cărora se trag la sorți președintele sau locțiitorul (vicepreședintele). În acest an, întâmplarea a făcut că fiu extrasă locțiitor într-o secție de votare. M-a sunat o persoană în 17 sau 18 noiembrie și m-a anunțat. I-am spus că nu pot participa din motive obiective, eu tocmai ce revenisem dintr-un concediu medical, în urma unor probleme medicale serioase” ne-a spus cititoarea DCNews, care preferă să-și păstreze anonimatul. 

A doua solicitare

”Mi s-a spus să trimit mail, așa cum făcusem și-n septembrie, când a fost suficient. Am trimis mail, dar am fost sunată iar, cu același anunț, că am fost extrasă locțiitor, de către o altă persoană. Mi-a spus să trimit mail către o altă adresă, deci o nouă solicitare” a continuat descrierea situației. 

Sunată a treia oară și... amenințată

”Duminică seară, am primit un sms cu tutoriale de pe YouTube, le-am dat din nou mail, în care le-am expus iar situația. A doua zi m-a sunat o doamnă care mi-a spus, iar, că am fost desemnată locțiitor. I-am spus că am trimis deja de două ori solicitarea de a nu fi prezentă, din cauza motivelor obiective. Mi-a spus că trebuie să trimit dovezi. Am întrebat de ce mi se cer acum documente, dacă în septembrie nu au fost necesare. Răspunsul a fost că e obligatoriu să solicite documente doveditoare, pentru că s-au retras foarte mulți, și trebuie să dovedesc că e o problemă de forță majoră. Mi-a mai spus că sunt pasibilă de amendă, dacă absentez.” a continuat cititoarea. 

În contextul celor menționate, a ținut să atragă atenția: ”Exagerează amenințător. Pe mine nu m-au speriat, dar sunt oameni care se sperie, care nu au atât de multe informații. Sunt persoane care poate iau pensie 1.000 de lei și sunt sunați că vor primi amendă 2.000 de lei. Intră în panică, automat. Sunt foarte multe persoane în vârstă, am întâlnit și persoane de 80 de ani”. 

DCNews a făcut o solicitare către BEC, pentru a vedea care sunt limitele legale în acest caz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel