Prezidenţiale 2019. Guvernul a alocat încă 48,05 milioane de lei pentru organizarea alegerilor în străinătate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Guvernul a aprobat luni alocarea sumei de 48,05 milioane de lei pentru organizarea alegerilor prezidenţiale în străinătate, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. 'La solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului MAE cu 48,05 milioane de lei.

Sunt necesare aceste sume pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru preşedintele României în străinătate. Potrivit Legii 148/2019, au fost schimbate condiţiile pentru organizarea secţiilor de votare din străinătate. Va avea loc votul pe parcursul a trei zile, pentru fiecare tur, numărul membrilor în secţiile de votare a fost majorat la 9 sau la 15 în anumite cazuri, s-a introdus obligativitatea monitorizării video a secţiilor de votare.

Aşadar, la momentul în care a fost creionat bugetul de stat şi MAE a primit sumele pentru acest an nu erau prevăzute şi sumele necesare pentru schimbările intervenite ulterior în legislaţie. MAE a anunţat deja că preconizează organizarea a peste 800 de secţii de votare în străinătate în acest an ', a precizat Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel