Prima TV. Filmele lui Sergiu Nicolaescu, din 14 decembrie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Sergiu Nicolăescu în Ringul (1985)
Sergiu Nicolăescu în Ringul (1985)
Prima TV va aduce pe micile ecrane, din această săptămână,  o serie de filme marca Sergiu Nicolaescu.

Cu nu mai puțin de 54 de filme, 27 de coproducții realizate și peste un miliard de spectatori în sălile de cinema, acesta este cel mai vizionat regizor român din toate timpurile. Începând de vineri, 14 decembrie, puteți viziona, alături de Prima TV câteva dintre capodoperele care l-au consacrat pe marele Sergiu Nicolaescu.

Cunoscut drept Steven Spielberg al României, Sergiu Nicolaescu este cel mai prolific regizor român iar cariera lui a început cu un scurt metraj, Memoria trandafirului, care a și atras atenția celor de la Festivalul de la Cannes (1962). Primul său succes a venit cu filmul Dacii (1966) care a și devenit primul film românesc de succes care a adus spectatori în cinematografele din vest. Filmul Mihai Viteazul este în continuare unul dintre cele mai vizionate și apreciate filme ale sale, în special pentru scenele sale vaste de război în care nu folosea deloc efectele speciale. De altfel, Sergiu Nicolaescu este cunoscut ca unul dintre cel mai bun regizor din istoria cinematografiei atunci când vine vorba de secvențele de bătălii din filmele sale istorice.

Vezi si: A murit actorul Cornel Gârbea. A jucat în filme realizate de Nicolaescu

Prima TV a achiziționat mai multe filme marca Sergiu Nicolaescu astfel încât telespectatorii români vor putea vedea și revedea filmele sale polițiste, producțiile istorice precum și coproducții ale sale. Nu vor lipsi nici filmele sale mai recente, de după anul 1990. Mega-producții precum Dacii, Mihai Viteazul, Nemuritorii vor fi difuzate la Prima TV în memoria marelui regizor și actor român.

Primul film regizat de Sergiu Nicolaescu va fi difuzat vineri, 14 decembrie, de la ora 20.30. Este vorba de Ringul, un film mai recent al marelui regizor, din anul 1985, în care personajul principal se reîntâlnește, după foarte mulți ani, cu torționarul său și are oportunitatea să-și ia revanșa în ringul de box. Așadar, fiți alături de Prima TV începând de vineri, 14 decembrie, pentru a urmări producțiile celui mai mare regizor al României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel