Primar din Galaţi, protest inedit faţă de ultima decizie a lui Petre Daea, care reglementează sacrificarea porcilor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Primarul oraşului Târgu Bujor, din judeţul Galaţi, Laurenţiu Gîdei, este decis să protesteze faţă de ultima decizie a fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea, care a stabilit că porcii pot fi sacrificaţi doar în prezenţa unui medic veterinar. Astfel, primarul s-a decis să înfiinţeze o asociaţie care să lupte pentru drepturile... râmelor. 

„Nu-i corect față de alte animale. De aceea, anunț în premieră că înființez o asociație care va milita pentru respectarea drepturilor râmelor. De râme nu se ocupă nimeni, eu sunt pescar și sunt conștient de chinurile prin care trec. Râmele sunt eutanasiate de pescari în mod barbar, fără anestezie și fără medic veterinar. Trebuie să schimbăm ceva", a declarat Laurențiu Gâdei, primarul orașului Tg.Bujor, pentru Mediafax.

Măsura lui Petre Daea, imposibil de aplicat 

„Eu ca primar reprezint orașul Tg.Bujor și satele componente Moscu și Umbrărești. Avem mulți porci în zonă, estimez că de Crăciun vor fi sacrificate între 300 și 500 de animale. De obicei, porcii sunt sacrificați în același timp, durează o săptămână. Stau și mă întreb cum va reuși un medic veterinar să ajungă la toate gospodăriile. Va fi haos, mi se pare imposibil de aplicat așa ceva. Este o chestie năstrușnică, asta cu porcii. Noi avem un singur medic veterinar care are un asistent. Eventual, cei doi ar putea să rămână și la pomana porcului, așa este creștinește, mai ales că au asistat la sacrificare", a precizat Laurențiu Gâdei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel