Primăria Constanţa a alocat 700.000 de lei pentru organizarea Festivalului Iernii în perioada vacanţei de sărbători
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Asociaţia Culturală pentru Tineret şi Copii Art Theatre a fost desemnată de către Primăria Constanţa să organizeze, anul acesta, Festivalului Iernii, în "Ţara Piticilor", din Parcul Tăbăcăriei, începând cu data de 6 decembrie, informează cu comunicat de presă transmis de administraţia locală.

Potrivit sursei citate, având la dispoziţie un buget de 700.000 de lei, asigurat de Primăria Constanţa, Asociaţia Culturală pentru Tineret şi Copii Art Theatre va organiza, în zona "Ţării Piticilor", din Parcul Tăbăcăriei, ediţia din acest an a Festivalului Iernii, în perioada 6 decembrie 2019 - 12 ianuarie 2020, scrie Agerpres.

Conform programului, evenimentul va debuta cu un concert şi un foc de artificii iar în zonă vor funcţiona atelierele meşteşugăreşti ale lui Moş Crăciun, de luni până joi, în intervalul 16,00-20,00, iar de vineri până duminică în între 12,00 şi 20,00 iar în zona centrală a "Ţării Piticilor" va fi împodobit un impozant brad de sărbători înalt de circa 20 de metri, după cum promit organizatorii.

Tot aici va fi amenajată şi Casa lui Moş Crăciun unde personaje costumate în Moş Crăciun, Doamna Crăciun şi ajutoarele moşului îi vor întâmpina pe copii, le vor asculta dorinţele de sărbători şi le vor oferi daruri simbolice; vor desfăşura activităţi de animaţie.

În fiecare sfârşit de săptămână, în "Ţara Piticilor", pe scena amenajată în aer liber vor fi prezentate piese de teatru pentru copii, concerte de colinde şi spectacole interactive, în intervalul orar 18,00-20,00.

În data de 25 decembrie vor fi organizate spectacole şi activităţi specifice Sărbătorii Crăciunului lângă o Iesle a Nativităţii iar în zona de agrement şi butaforie vor exista animatori costumaţi în personaje specifice sărbătorilor de iarnă (Moş Crăciun, Crăciuniţe, spiriduşi, personaje de poveste etc.) cu care publicul va interacţiona şi se va putea fotografia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel