Primăria Sectorului 4 dă startul lucrărilor la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Incep lucrarile la o noua statie de metrou in Bucuresti
Incep lucrarile la o noua statie de metrou in Bucuresti
Prima lună a noului an vine cu vești importante atât pentru locuitorii din sudul Capitalei, cât și pentru bucureșteni în general. Primăria Sectorului 4 începe lucrările la cel mai important proiect realizat vreodată de o administație locală.

Începând de luni, 18 ianuarie a.c., ora 10.00, vor fi demarate lucrările la noua stație de metrou care va fi construită pe Șoseaua Berceni. Acțiunea va debuta cu devierea rețelelor de utilități aflate în trama stradală, astfel că traficul pe această arteră cu patru benzi va fi restricționat pentru 45 de zile.

Trebuie menționat faptul că în toată această perioadă de o lună și jumătate, șoferii care tranzitează Șoseaua Berceni trebuie să circule cu mare atenție! Cele două benzi de circulație de ieșire din București vor fi închise. Traficul va fi restricționat pe o lungime de 500 de metri între sediile companiilor Toyota și CanPack.

Restricțiile de circulație sunt aplicate în coordonare și cu avizul Brigăzii de Poliție Rutieră a Municipiului București

”Este un pas extrem de important pe care Primăria Sectorului 4 îl face la începutul acestui an. De mâine, ne apucăm de treabă! Începem lucrările la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni.  O perioadă vom fi nevoiți să circulăm cu restricții, însă trebuie să avem răbdare și să conducem cu atenție. Realizarea acestei stații va aduce extrem de multe beneficii comunității noastre, de aceea trebuie să fim cumpătați pe parcursul desfășurării acestor lucrări”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Noua stație de metrou care se va întinde pe o lungime de 1,6 kilometri va fi construită între stația Berceni, actualul capăt de linie al magistralei 2 de metrou și Șoseaua de Centură. Cu o suprafață desfășurată de 15.100 mp, stația va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter și două etaje și va avea șase zone pietonale, două dintre acestea vor fi situate pe partea opusă a șoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

Mai mult decât atât, în imediata apropiere va fi amenajată o parcare de tip park&ride pentru a fi folosită de toți cei care vor să ajungă în centrul Capitalei și folosesc ca mijloc de transport metroul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel