Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
03 iul, 13:29
Primul judeţ din România LIBER DE COVID. Şeful DSP, autodenunţ în direct: Am făcut o ilegalitate
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică din singurul judeţ din România care a scăpat de COVID-19 s-a autodenunţat în direct şi a spus că metoda prin care au eliminat coronavirusul din zonă a fost ilegală. 
Spital

La începutul pandemiei, Aradul era al doilea judeţ din ţară ca număr de infectări. Acum, însă, din spital au fost externaţi ultimii pacienţi infectaţi, iar de două săptămâni nu s-a mai înregistrat niciun caz. 

Directorul DSP Arad, însă, spune că metoda prin care au eliminat coronavirusul din judeţ a fost ilegală. 

"Încălcarea legislației a fost una dintre principalele lucruri care ne- au adus aici. Ne-am dat seama că legislația nu e creată pentru cazuri particulare, ci pentru generale. INSP a anunțat acum câteva săptămâni că trebuie să testăm toți beneficiarii din centrele rezidențiale și sociale. Noi am făcut asta de două luni, fără să avem o bază legislativă, asumându-ne. Iar dacă am fi făcut acest lucru, adică chiar dacă am făcut acum câteva luni, e o ilegalitate. Așa am reușit să eradicăm focarele în urmă cu 2 luni.

În această muncă de echipă, primul lucru a fost să identificăm focarele și în căminele de bătrâni am internat tot ce am găsit, a doua măsură a fost transportul din vamă, îi care s-a redirecționat pe anumite culoare să ocolească comunitatea și acest lucru iar a avut un impact pozitiv, al treilea aspect a fost educarea, în principal, a personalului medical.", a declarat Horea Timiş la Digi24

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 706 cazuri de COVID-19, iar 79 bolnavi au decedat. Cel mai tânăr pacient confirmat a avut cinci săptămâni, iar cel mai vârstnic, 97 de ani.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri