Probleme la EURO 2024. Preşedintele FIFA, schimb de replici
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
fotbal
fotbal
Un schimb de replici a avut loc între preşedintele FIFA, Gianni Infantino, şi cel al Federaţiei germane de fotbal (DFB), Reinhard Grindel, pe marginea organizării turneului final al EURO 2024, pentru a cărui găzduire candidează Germania şi Turcia. Discuția vine după o recentă întâlnire a oficialului FIFA cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit AFP care citează Der Spiegel, Grindel i-a reproşat lui Infantino, într-o scrisoare, că în cadrul convorbirilor cu Erdogan ar fi lăudat conţinutul dosarului depus de Turcia, opinând că acest lucru ar reprezenta o ingerinţă în procesul de selecţie care poate influenţa decizia ce se va lua pe data de 27 septembrie. În replică, Infantino i-a răspuns lui Grindel că este surprins şi dezamăgit de tonul şi conţinutul scrisorii trimise.

În primul rând, trebuie să-mi exprim surprinderea şi dezamăgirea despre tonul şi conţinutul scrisorii dumneavoastră. Înainte de a trimite o astfel de scrisoare, aş fi găsit mai potrivit să fi avut o discuţie directă, pentru a afla exact ce s-a întâmplat, pentru a evita suspiciunile bazate exclusiv pe acuzaţiile din mass-media, ar fi răspuns Infantino, potrivit Der Spiegel. Preşedintele FIFA nu votează pentru desemnarea ţării gazdă a EURO, însă influenţa sa nu este neglijabilă, notează presa germană.

Alegeri pe 27 septembrie

UEFA va alege pe 27 septembrie, dintre Turcia şi Germania, organizatoarea EURO 2024. Germania făcea figură de favorită, dar imaginea sa este afectată de acuzaţiile de rasism aduse în această vară de fostul internaţional Mesut Ozil împotriva DFB.

Luna trecută, preşedintele turc a salutat decizia jucătorului lui Arsenal de a se retrage de la naţională, decizie care, potrivit şefului statului turc, 'merită toate laudele', însă declaraţia acestuia a fost criticată dur de politicieni germani şi de conducerea DFB. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel