Procurori: La Timișoara, s-a folosit fosfură de aluminiu, cu efecte letale în caz de inhalare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Procurorii care fac cercetări după ce doi copii și mama unui dintre ei au murit în urma unei deratizări făcute în bloc la Timișoara au informații că în acest caz s-a folosit o substanță ce conține fosfură de aluminiu, cu efecte letale în caz de inhalare.

Potrivit unui comunicat transmis marți, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Timiș și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au început urmărirea penală față de un suspect, acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

„S-a reținut că, în perioada 16.11.2019 - 18.11.2019 mai multe persoane dintr-un imobil situat în Municipiul Timișoara au fost internate în diferite unități medicale din mun. Timișoara prezentând simptomele unei posibile intoxicații cu o substanță necunoscută. Dintre aceste persoane s-a stabilit că 3 au decedat și alte 3 persoane au rămas internate în unități medicale din Timișoara prezentând diferite afecțiuni", se arată în comunicat.

În urma cercetărilor efectuate, procurorii au stabilit că suspectul este reprezentant al unei societăți care a realizat deratizarea în imobilul respectiv în perioada 16.11.2019 - 18.11.2019.

Oamenii legii au informații că pentru deratizare s-a folosit un insecticid ce „are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, și care necesită pentru utilizare autorizație specială", se mai arată în comunicat.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și în acest caz se fac cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor.

Ultimele informații arată că în spitalele din Timișoara sunt aproape 30 de persoane internate, adulți și copii, care locuiau în cele două blocuri evacuate, în care s-a realizat deratizarea, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel